Informatii

Termenii si conditiile

1. Elemente definitorii

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii de către LED STAR TRADING S.R.L. prin intermediul magazinului virtual LED-STAR.RO către Cumpărător.

 

Declaratia Responsabilitatii

In situatia în care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, societatea isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.
Imaginile prezentate pe site sunt cu titlu de exemplu, produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor sau a design-ului, fara o notificare prealabila de catre producator.

 

Astfel, următorii termeni vor însemna:

Cumpărător – persoana fizică sau persoana juridică română sau străină ce emite o Comandă.

Vânzător - societatea comercială LED STAR TRADING SRL, având sediul social în ILFOV, str. Putul Olteni Nr 37, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J23/4460/2019, CIF RO41744920

 

Bunuri și Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora, cu respectarea termenilor si conditiilor generale

Contract - o Comanda confirmată de către Vânzător.

Drepturi de proprietate Intelectuală (în cele ce urmează DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificații - toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comandă.

 

2. Documente contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul anterior mentionat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.

Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:

 

a. Comandă (impreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice

b. Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul)

c. Termeni și condiții

 

Daca Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comanda neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intră în vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzător. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia.

 

3. Extinderea obligațiilor vânzătorului

a. Vânzătorul își va utiliza cunoștintele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile și Serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului;

b. Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete însă Vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la secțiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

 

4. Cesionarea și Subcontractarea

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 

5. Dreptul de proprietate intelectuala și industriala (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informările primite de la Vânzător.

De asemenea, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea LED STAR TRADING S.R.L. și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

 

6. Confidențiabilitate - Publicitate

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor rămâne în proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțământul scris la Vânzătorului și după obținerea unui angajament de confidențiabilitate din partea celui care le primește.Nicio declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

 

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul site-ului LED-STAR.RO. LED STAR TRADING S.R.L. nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

 

 Conform condițiilor legale privind protecția datelor cu caracter personal, Vânzătorul nu va dezvălui fără autorizare nicio informație referitoare la Cumpărător. Pe baza consimțământului expres și neechivoc și numai în limitele legislației în vigoare, în scopul de a răspunde solicitărilor dumneavoastră prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil să oferim astfel de informații către terți (ex: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piața a produselor și serviciilor noastre).

 

7. Termene 

Termenul general de livrare a unui produs sau serviciu comandat pe led-star.ro este de 10 zile lucratoare. 

În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare și/sau pornire a Comenzii, Vânzătorul este obligat să anunțe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării. 

Vanzatorul nu poate fi făcut responsabil pentru nicio pagubă, directă sau indirectă, suferită de Cumpărător ca urmare a livrării cu întârziere sau a nelivrării unei comenzi.

 

8. Facturare - plați

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligatia Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia în vigoare. 

 

9. Riscuri și responsabilități

a. Livrare

În cazul în care Cumpărătorul nu poate prelua personal Comanda, acesta autorizează Vânzătorul să contracteze în numele și pe seama sa o firmă de curierat care va livra produsele la adresa indicată de Cumpărător. 

b. Transport - Ambalare

În afără de cazul în care este agreat de Vânzător și Cumpărător diferit, Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

10. Conditii de Returnare

Produsele pot fi returnate intr-un interval de 14 zile calendaristice de la data intrarii in posesie numai daca:

-au fost deteriorate in timpul transportului.

-exista lipsa de satisfactie fata de produs

Produsul returnat trebuie sa contina ambalajele originale (in cazul in care produsul nu vine insotit de ambalajele originale se va percepe o taxa de 20% din valoare produsului) si sa nu aiba semne vizibile de folosinta.Rambursarea fondurilor se face in 14 zile calendaristice de la primirea returului,prin virament bancar. Se ramburseaza doar contravaloarea produsului,fara taxele de transport.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la
tranzactionare, in decurs de 14 de zile calendaristice de la acceptarea returului.

 

11. Acceptare

Acceptarea va fi făcută atunci când Bunurile și Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele și Serviciile. De asemenea, pentru produsele vândute și livrate de LED-STAR.RO, Cumpărătorul beneficiaza de returul produselor în 14 zile calendaristice.

 

12. Garanții

Toate produsele comercializate de către site-ul LED-STAR.RO, beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare (OUG 21/1992, Legea 449/2003 si OUG 174/2008) și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale sau la bucată (în cazul în care nu este comandată cantitatea minimă dintr-un ambalaj) și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

În cazul certificatelor de garanție emise de LED STAR TRADING S.R.L., produsul reclamat defect în perioada de garanție trebuie prezentat la sediul LED STAR TRADING S.R.L

Lipsa certificatului de garanție al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepția mărfii pe adresa contact@led-star.ro. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

Perioada de garantie este specificată pentru fiecare produs în parte.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului impreuna cu accesoriile aferente si o copie de pe Factura fiscala si Certificatul de Garantie. Recomandam ca produsele in cazul trimiterii cu o firma de curierat sa fie puse intr-un ambalaj corespunzator pentru a prevenii deteriorarea lor pe timpul transportului. Deteriorarea produsului din pricina ambalarii necorespunzatoare duce la pierderea garantiei si va trebui solutionata de catre cumparator cu firma de curierat.

In cazul produselor neconforme trimise de dumneavoastra costul integral tur-retur al produselor va fi suportat de firma noastra. Daca neconformitatea produselor nu face obiectul garantiei (produs functional, prezinta urme de lovituri, manipulare defectuoasa, socuri electrice, e.t.c) costul aducerii la conformitate va fi suportat de catre client, inclusiv costul transportului tur-retur.

In cazul in care prodususele ajung de mai mult de 3 ori in service, se vor inlocui cu alte produse noi.

13. Transferul proprietății

Proprietatea asupra Bunurilor și Serviciilor va fi transferată la momentul efectuării plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în comandă (întelegând prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrarilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

 

14. Răspundere

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.

 

15. Forța Majoră

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afără controlului parților și care nu poate fi evitat.

 

16. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

 

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Cumpărător și Vânzător se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române din Bucuresti.

 

17. Prevederi diverse

Părțile în contract vor fi considerate contractanți independenți și niciuneia din părți nu i se acordă dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condițiile din acest contract înlocuiesc alte înțelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Părțile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract și nu pot fi modificate sau schimbate decât prin întelegere scrisă semnată de ambele părți.

 

18. Politica de utilizare cookie pe led-star.ro

Acest site utilizeaza cookie-uri. Folosim aceasta optiune pentru a va ajuta in utilizarea tuturor facilitatilor site-lui si a va crea o experienta placuta in navigare. Avantajele folosirii cookie-urilor, in general sunt personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc.) in cosul de cumparaturi si memorarea acestor optiuni - generandu-se astfel flexibilitatea "cosului de cumparaturi", accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului "inainte" si "inapoi" etc.